Politiek

Minister Bruins verwacht (nog) geen nieuwe corona-maatregelen

Minister Bruno Bruins denkt niet dat maandag al nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd. Dat heeft hij gezegd voorafgaand aan een nieuw crisisberaad van het kabinet.

Tegelijkertijd sluit hij nieuwe maatregelen niet uit. “We zijn natuurlijk nooit klaar met nadenken”, zei de minister voor Medische Zorg voordat hij maandagmiddag met andere collega’s in gesprek ging.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Het kabinet wil eerst zien hoe de tot dusver getroffen maatregelen uitpakken. Het gaat er dan om wat voor effect de sluiting van de scholen, kinderopvang en van eet- en drinkgelegenheden, hebben op de samenleving.

Bruins zei dat er nog “talloze andere maatregelen te bedenken zijn”. “We hebben het gisteren gehad over eet- en drinkgelegenheden, maar je kunt ook nadenken over wat je doet met andere winkels en het openbaar vervoer. Maar zover is het nog niet.”

https://twitter.com/CharlotteHvNL/status/1239538036792266752

‘Onder de indruk’

Hij zegt “zeer onder de indruk” te zijn van hoe Nederlanders de genomen maatregelen tot dusver naleven. “Als je nu door de stad loopt, is het ongelooflijk rustig. Ik zie mensen afstand houden en in het openbaar vervoer is het echt een stuk minder druk dan op andere dagen.”

Ook minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vindt het “echt heel indrukwekkend” hoe Nederland op de crisis reageert. “Natuurlijk zie je ook alle plaatjes van dat gehamster. Je ziet dat het niet alleen maar het mooiste in ons bovenhaalt, maar je ziet toch vooral ook heel veel mooie initiatieven uit de grond gestampt worden.”