112

Grote brand verwoest bedrijfspand in Aalten: 'Niet te bevatten, horrorfilm waar ik in beland ben'

Een grote brand heeft woensdagochtend een bedrijfspand op een industrieterrein in Aalten verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij die over het dorp is getrokken. Ook zijn in een deel van Aalten roetdeeltjes neergeslagen. De veiligheidsregio heeft een NL-Alert verstuurd waarin omwonenden wordt opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden.

In het gebouw zaten twee bedrijven; een interieurbouwer en bewegwijzeringsfabrikant. De brandweer probeerde het deel met daarin de bewegwijzeringsbedrijf te sparen, maar slaagde daar door de hevigheid van het vuur niet in. Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren beschouwd worden.

‘Net een horrorfilm’

“Niet te bevatten, net een horrorfilm waar ik in beland ben. Negen jaar levenswerk is nu in één dag weg”, vertelt directeur Vincent Immink gedesillusioneerd aan Hart van Nederland.

Tijdens het uitbreken van de brand was er volgens de woordvoerder niemand in het pand aanwezig. Er zijn geen slachtoffers. Vanwege het nablussen van de brand kan de rook de komende uren iets toenemen. Daarom werd later op de ochtend een tweede NL-Alert uitgestuurd naar omwonenden. Een politiehelikopter vliegt boven het gebied om de brandhaarden in kaart te brengen, zodat het vuur gerichter kan worden geblust.

ANP/Redactie