112

Duizenden geiten gered bij stalbrand in Dongen

In een geitenstal aan de Gemeenteweg in Dongensevaart woedt donderdagmiddag een grote brand. Er staan 1000 tot 1400 geiten in de stal. Het merendeel van de geiten zijn inmiddels gered, enkele hebben het helaas niet gehaald.  Door de brand is een deel van het dak ingestort.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het vuur snel om zich heen grijpt en ze met meerdere voertuigen aanwezig zijn. De hulpdiensten hebben een aantal geiten naar buiten kunnen brengen, maar het gros staat nog binnen.

Dierenleed beperkt

De brandweer probeert te voorkomen dat de overgebleven dieren last krijgen van de rook. “Dankzij het snelle ingrijpen van de medewerkers van het bedrijf is het dierenleed gelukkig beperkt gebleven”, schrijft de veiligheidsregio op hun website.

De veiligheidsregio meldt verder dat zeven personeelsleden de geiten die het dichtst bij de brand stonden in veiligheid hebben gebracht. Zijzelf zijn naderhand nagekeken door het ambulancepersoneel vanwege ingeademde rook. Een medewerker moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

De brand is op dit moment redelijk onder controle. Wel kan het nog lang duren voordat het smeulende hooi helemaal vonk- en vuurvrij is. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Later meer.