112

Brand verwoest kinderboerderij in Maassluis: 'We zijn alles, maar dan ook alles verloren'

Een grote brand heeft zaterdagnacht Dierenhoek ‘t Sparretje in Maassluis verwoest. Alle dieren konden op tijd worden gered, maar kat Smokey verdween na de brand spoorloos.

“Met grote verslagenheid moet ik meedelen dat onze geliefde dierenhoek vannacht in de brand heeft gestaan”, schrijft de eigenaar van ‘t Sparretje zondagochtend op Facebook. Iets voor 02:00 uur werd hij gebeld door de alarmcentrale dat er brand is in de loods van de kinderboerderij. In volle vaart reed hij erheen.

“Ik heb de dieren uit de stal weggehaald. Die waren in paniek naar binnen gevlucht”, schrijft de eigenaar. Alle dieren konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Het pand en alle voorraden werden door de brand volledig verwoest. “We zijn alles, maar dan ook alles verloren. Gereedschappen, voer, alle paardenspullen, dekens, onze zadels, medicijnen voor de dieren, alles is weg.”

Kat Smokey vermist

“We zijn gebroken en intens verdrietig, maar super dankbaar dat onze dieren veilig buiten staan.” Toch liep het niet voor alle dieren goed af. Kat Smokey wordt sinds de brand namelijk vermist. “We weten niet waar hij is”, staat te lezen in het bericht op de Facebookpagina van de kinderboerderij. “Smokey draagt alleen een vlooienbandje en geen andere bandjes. Poeslief is gechipt.” Mensen die de kat zien, wordt gevraagd om telefonisch contact op te nemen met de eigenaar van ‘t Sparretje.

De kinderboerderij blijft voorlopig gesloten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken.