Gezondheid

Brabanders met een gerust hart de straat op: 'De wereld kan niet op slot'

Ondank de waarschuwing lijken Brabanders niet bang voor het nieuwe coronavirus. Het RIVM adviseerde iedereen in de provincie die last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te vermijden. Op de markt in Tilburg merk je daar op zaterdag niets van.

“Ik loop hier met een gerust hart. Ik ben een gezonde vrouw en heb kinderen onder de 10, die lopen weinig risico”, vertelt een voorbijganger. “Natuurlijk vind ik het vervelend wat er nu allemaal aan de hand is en de maatregel van het RIVM lijkt me dan ook goed.”

Lees ook: Eerste bussen vol Vindicat-leden thuis na ‘corona-skitrip’

Ook de volgende Brabander die we spreken maakt zich geen zorgen. “Ik hoop dat mensen met klachten thuisblijven, maar als je je goed voelt, hoeft dat niet. Dan hebben de marktkooplui ook geen werk meer”, zegt ze. “De wereld kan niet op slot natuurlijk.”

Net zo druk als anders

De marktkooplui zelf hebben ook nergens last van. “Het is net zo druk als anders”, vertelt één van hen. “Ik ben niet bang voor besmetting en de klanten hebben het er allemaal over, maar alleen de mensen die al iets onder de leden hebben zijn vaak bang.”

Lees ook: Dit zijn alle besmettingen met het coronavirus in Nederland (kaart)