Misdaad

Boxmeerse tonprater Frank Schrijen 'op lafhartige wijze om het leven gebracht'

Er komt voorlopig geen stille tocht of herdenking voor tonprater Frank Schrijen, die in de nacht van zondag op maandag dood werd gevonden in zijn woning in Boxmeer. De familie heeft laten weten op dit moment rust en tijd nodig te hebben om de gebeurtenissen te kunnen verwerken.

“Frank is op een lafhartige manier om het leven gebracht. En dat doet de nabestaanden pijn”, laat de familie in een statement weten. “Op dit moment doet de politie onderzoek naar de toedracht van het overlijden van Frank. Dat willen we uiteraard op geen enkele manier in de weg staan. Maar bovenal zijn we nu vol in het proces van de rouwverwerking van het verlies van een dierbare. Dat willen we graag in alle rust doen en op een manier die recht doet aan de persoon die Frank was.”

Lees ook: Dode man in Boxmeer door misdrijf om het leven gekomen

Geen stille tocht

De familie zegt dankbaar te zijn voor de steunbetuigingen en medeleven die zij vanuit alle richtingen krijgen. Toch roept de familie op geen stille tocht te organiseren. “Ondanks alle goede bedoelingen waarmee diverse initiatieven nu worden ondernomen en ook worden overlegd met ons, vragen we op dit moment om rust en tijd om de gebeurtenissen te kunnen verwerken.”

Er is online een condoleanceregister geopend ter nagedachtenis van Frank.

Beeld: Familie