Gezondheid

Bossche basisschool 'plexi-hokt' leerlingen op

Op de meeste basisscholen gaan leerlingen na 11 mei in groepen om en om naar school. Maar op De Springplank in Den Bosch zitten alle kinderen van groep vier tot en met acht straks wél tegelijkertijd in de klas. En dat is allemaal te danken aan plexiglas.

Lees hier alles over de coronacrisis in Nederland

De school kwam op het idee omdat ze al schermen van hout hadden voor kinderen die prikkelgevoelig zijn. Nu heeft elke leerling om zijn of haar tafeltje een plastic hokje, gemaakt van plexiglas, zodat iedereen veilig afgeschermd kan werken.

Handige schermen

Juf Jessica van Dam vindt de ‘plexihokjes’ een geruststellend idee. Maar ze is vooral blij dat ze weer – veilig –  mét de kinderen in de klas les kan geven. “Als ik constant moet nadenken dat ik op 1,5 meter afstand van de kinderen moet blijven, denk ik dat dát me meer belemmert dan zo’n scherm ertussen.”

Leerlinge Sifrani is in haar nopjes met haar lekker veilige hokje. “Bijvoorbeeld als iemand niest en ze zeggen ze dat er dan allemaal dingen uitkomen en dan kan het hier voor jezelf blijven. Dat is wel fijn. Dat het een beetje beschermt.”

Lees ook: De Kindertelefoon staat roodgloeiend, kinderen hebben veel vragen over coronavirus

Zo’n scherm is trouwens niet alleen veilig, maar ook nog handig: je kan er namelijk je antwoorden op schrijven. De plexihokjes zijn onderdeel van de vele maatregelen die de school neemt. Zo wordt er ook nagedacht over de omgang met ouders, de looproutes en desinfectiemiddelen.