Gezondheid

Deze boer heeft het perfecte middel om genoeg afstand te houden: 'Met dit stofje lukt dat wel'

Melkveehouder Gerard Veldt uit het Noord-Hollandse Castricum heeft voor iedereen de “ideale” tip om anderhalve meter afstand van elkaar te houden: smeer je handen in met poep!

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Om Nederlanders te laten zien hoe je genoeg bij elkaar uit de buurt kunt blijven, deelde de boer een video waarin hij zijn handen inwrijft met mest. “Kijk! Nu zit je niet meer aan je mond, neus, oren en ogen”, lacht Gerard. “En het zorgt ervoor dat als iemand naar je toekomt, je geen hand krijgt. En ze blijven anderhalve meter bij je vandaan staan.”

Samen met dochter

Het idee van het “advies” kwam niet helemaal uit de lucht vallen, vertelt de koeienboer aan Hart van Nederland. “Ik zag een soortgelijk filmpje van een Deense boer die deze tip in het Engels gaf.”

Gerard wilde de video delen, maar dat lukte niet. Hij besloot daarom om samen met zijn dochter zelf een filmpje te maken. “Binnen een minuut stond het erop en konden we het met onze vrienden en familie delen.”

Video massaal gedeeld

Maar daar bleef het niet bij. De video werd doorgeplaatst op Facebook, verscheen op Dumpert en is inmiddels massaal gedeeld. Veel mensen reageren positief. “Ik krijg reacties uit het hele land”, vertelt Gerard. “De kijkers zeggen het erg leuk te vinden.”

Met zijn ludieke actie wil de melkveehouder een beetje verlichting geven tegen de ingrijpende corona-maatregelen. Hij hoopt dan ook dat iedereen die zijn boodschap ziet er een beetje om kan lachen. En dat ze de video met een korreltje zout nemen. “Maar het was wel verse mest hè? De poep was nog warm.”