Lifestyle & Entertainment

Amerikaanse soulzanger Bill Withers (81) overleden

De Amerikaanse soulzanger Bill Withers is maandag op 81-jarige leeftijd in Los Angeles overleden aan hartfalen. Dat heeft zijn familie vrijdag laten weten in een verklaring aan Amerikaanse media.

Withers brak in de jaren 70 door en scoorde grote hits als Lean on Me, Ain’t No Sunshine, Use Me, Just the Two of Us en Lovely Day. De zanger bracht acht studioalbums uit en heeft drie Grammy Awards op zijn naam staan. Na een muzikale carrière van vijftien jaar vond Withers het genoeg. Hoewel er in de jaren die volgden nog meerdere compilaties verschenen, maakte hij geen nieuwe nummers meer.

Kapot van verlies

De zanger laat zijn vrouw Marcia en hun twee kinderen Todd en Kori achter. “We zijn kapot van het verlies van onze lieve en toegewijde echtgenoot en vader. Een man die op zichzelf was maar vanuit zijn hart poëzie en muziek schreef die de wereld verbindt”, schrijven ze in een verklaring.

De familie hoopt dat de muziek van Withers tijdens de coronacrisis steun kan bieden. “We hopen dat zijn muziek in deze moeilijke tijd steun en vermaak kan bieden.”

ANP