Lifestyle & Entertainment

Bijzondere livestreams: Van dode dieren tot rotonde Purmerend

Meekijken met een geboorte van een olifantje in een dierentuin of bij persconferentie van minister-president Mark Rutte. Het is allemaal niet zo bijzonder, maar toch zal het je verbazen wat voor Nederlandse livestreams er allemaal zijn.

Kijken naar een doodgereden ree. Het kan! In de Gelderlandse bossen ligt een ree die in de natuur aan het wegrotten is. Het klinkt vies en dat is het misschien ook wel.

De livestream is bedoeld om zo van de natuur te leren. “Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Het is eten en gegeten worden. Buitengewoon, ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer geven je een uniek kijkje in deze oneindige cyclus van leven en dood”, laten de natuurorganisaties weten.

Ook vorig jaar konden mensen naar een dood dier kijken. Toen was het volgens de natuurorganisaties een groot succes.

Lees ook: Kijk via KadaverCam mee hoe dood hertje wegrot in de natuur

Rotonde

In 2015 kwam een rotonde in Purmerend in het nieuws. Er is niets bijzonders te zien op de rotonde. Alleen auto’s, fietsers en voetgangers die aan de ene kant het beeld inkomen en even later weer verdwijnen. Toch hebben in korte tijd meer dan 250.000 mensen de livestream van de rotonde weten te vinden.

De toonaangevende Amerikaanse website Earthcam had de livestream zelfs in haar top 25 gezet.

De webcam is nog steeds actief, maar inmiddels niet meer zo populair. De stream wordt tijdens het schrijven van de tekst slechts door twee mensen bekeken.

Cavia’s

Tientallen (levende) cavia’s volgen. Ook dat kan via een webcam van Stichting Cavia. Daarop is te zien hoe tientallen cavia’s rondhuppelen in hun verblijf. Ook hierbij is het onduidelijk waarom mensen deze stream zouden willen zien, maar het is wel rustgevend om naar te kijken.