112

Bewoner raakt lichtgewond bij gewelddadige woningoverval in Breda

Twee bewoners van de Oranjeboomstraat in Breda zijn zaterdagavond slachtoffer geworden van een gewelddadige woningoverval. Een bewoner raakte daarbij lichtgewond.

De overvaller belde volgens de bewoners rond 21.45 uur aan. Toen de bewoonster opendeed, stond er een jongen in een zwart jack met capuchon voor de deur. Hij vroeg om geld en duwde haar naar binnen. De dief ging daarna het huis in om toe te slaan.

Worsteling met overvaller

De mannelijke bewoner wilde de overvaller tegenhouden, waarna de twee met elkaar in gevecht raakten. De bewoner raakte daarbij lichtgewond. Volgens de slachtoffers had de dader een mes bij zich, maar het is niet duidelijk of hij daar ook mee heeft gestoken.

De dief wist uiteindelijk te ontkomen met de telefoons van de bewoners en enkele pasjes. Hij vluchtte daarna via de achtertuin weg en klom over de schutting.

De bewoner is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. De politie heeft onderzoek in het huis en de buurt gedaan. Mensen die meer weten over de woningoverval worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Beeld: Remco de Ruijter