112

Bestuurder van geleende trouwstoet-Lamborghini meldt zich alsnog bij politie

De bestuurder van de geleende trouwstoet-Lamborghini, die afgelopen weekend in een sloot in Heemskerk belandde, heeft zich alsnog gemeld bij de politie. Volgens een getuige was de bestuurder onderdeel van een trouwstoet.

De politie wist vlak na het ongeluk al de identiteit van de bestuurder maar wist nog niet waar hij verbleef.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 14.30 uur aan de Communicatieweg in de Noord-Hollandse plaats. Voordat de Italiaanse wagen in de sloot terecht kwam was de wagen betrokken bij een ongeluk met een andere auto. De Lamborghini zou eerst een andere auto hebben geraakt en vervolgens in het water zijn beland.

Spoorloos

Toen de politie ter plekke kwam, stond de bekende vleugeldeur van de auto open. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor. De politie vermoedde al meteen dat de bestuurder bij een andere auto was ingestapt.

Lees ook: Peperdure Lamborghini crasht in sloot bij Heemskerk, bestuurder spoorloos

Een getuige kan dat verhaal bevestigen. In plaats van te stoppen om de schade aan de voertuigen te bekijken nam de bestuurder het hazenpad. Hij klom uit de wagen en stapte bij een andere auto uit de trouwstoet in. Daarna reed de trouwstoet door.

‘Met een duizelingwekkende snelheid’

Een getuige vertelt tegenover het Noordhollands Dagblad dat het ongeluk heel anders af had kunnen lopen. Een familielid van de personen die in de geraakte auto zaten, laat weten dat de dure sportauto ’met een duizelingwekkende snelheid’ op het andere voertuig zijn afgekomen. Op het laatste moment kon de bestuurder van de geraakte wagen nog wegsturen waardoor een frontale botsing kon worden voorkomen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de eigenaar van de sportauto zijn wagen had uitgeleend. De nieuwprijs van een Lamborghini Aventador Roadster bedraagt ruim een half miljoen euro. Voor een tweede hands leg je al snel de helft neer. Waarschijnlijk had de bestuurder van de bolide, met Duits kenteken, de wagen geleend om indruk te maken.

Beeld: NieuwsFoto