Gezondheid

'Berenjacht' voor kinderen, door coronacrisis, populair in Nederland

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en België overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen.

Het initiatief is bedacht om kinderen af te leiden in deze coronacrisis. Het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie zijn geweest voor de actie.

‘Wij gaan op berenjacht’

”Het is de bedoeling dat mensen een knuffelbeer voor het raam zetten zodat kinderen tijdens hun wandeling op zoek kunnen naar de beren”, vertelt Nina, oprichter van de Facebookpagina ‘Wij gaan op berenjacht’.

Haar zus die in Australië woont, vertelde haar over de succesvolle berenjacht. ”In de eerste instantie dacht ik dat het hier niet zou werken vanwege de angst om naar buiten te gaan. Maar toen ik eenmaal de pagina had opgericht kwamen er veel reacties op.”

Op de pagina wordt benadrukt dat iedereen de regels van het RIVM in acht moet nemen. ”Als wij naar buiten gaan dan houden we ook rekening met de 1,5 meter afstand. Het niet de bedoeling dat we met zijn allen de straat op gaan.”

Knuffelberen door heel Nederland

Dat het een succes is in Nederland blijkt uit de foto’s van knuffels voor het raam die massaal op social media worden gedeeld. Via een document op Google Maps kunnen deelnemers zelfs aangeven waar er een knuffelbeer voor het raam staat.

Op de kaart is te zien dat door heel Nederland inmiddels duizenden knuffelbeertjes voor het raam zijn gezet.