Misdaad

Yousha (23) werd belaagd door naaktloper: 'Ik trek me alleen maar af'

De 23-jarige Yousha en een vriendin hadden een akelig begin van het nieuwe jaar. Ze werden namelijk lastiggevallen door een naaktloper. Toen ze in de buurt van het station van Castricum bezig waren met hun fiets, stond er opeens een naakte man bij ze.

Yousha had samen met de vriendin de jaarwisseling feestelijk gevierd in Alkmaar. In de vroege nieuwjaarsochtend was het tijd om naar huis te gaan. Vanaf station Castricum fietsten de meiden rond 5.30 uur richting de Overtoom toen één van hen met de broek vast kwam te zitten in het wiel.

Ze stoppen en proberen de broek los te krijgen als een man bij hun komt staan en zijn hulp aanbiedt. De vriendinnen gaan er niet op in, maar kijken om en zien dat de man deels naakt is.

Geen broek aan

“Hij had nog wel een kort t-shirtje aan, maar geen broek. We hebben toen niks tegen elkaar gezegd, maar draaiden om en zijn zo snel mogelijk weg gegaan”, zegt Yousha tegen Hart van Nederland. Hij zou volgens haar hebben gezegd: “Geen zorgen, ik ga me alleen op jullie aftrekken”.

Na dit bizarre incident belde de Castricumse de politie om een melding te maken van de naaktloper. Ook plaatste ze haar verhaal op Facebook. Ze kreeg veel reacties van andere vrouwen die ook zeggen te zijn lastiggevallen in de buurt.

‘Niet bij laten zitten’

Ze hoopt nu dat vrouwen die dit is overkomen beseffen dat het belangrijk is om naar de politie te gaan. “Ik ben wel blij dat ik het onder de aandacht heb gebracht. Ik hoop dat mensen nu wat sneller naar de politie stappen en het er niet bij laten zitten. Een hoop mensen maken er geen melding van. Zo worden de daders ook nooit gestraft.”

Foto: Flickr/Eduardo Merille