112

Man op scootmobiel aangehouden in Glanerbrug na mogelijke ontvoering 5-jarig meisje

Een oudere man die zaterdagavond gezocht werd vanwege de mogelijke ontvoering van een 5-jarig meisje is in Glanerbrug aangehouden. De politie trof hem in een appartementencomplex aan de Gronausestraat. Volgens bronnen zou het gaan om de woning van een 64-jarige man.

Rond 18.30 uur riep de politie op om uit te kijken naar de man van ongeveer 75 jaar en het meisje in een scootmobiel. Het meisje zou aan de Beringstraat zijn aangesproken door een oudere man op een scootmobiel en daarna zouden beide zijn verdwenen.

De politie nam de de melding serieus direct en startte direct een grootschalig onderzoek ‘waardoor Enschede blauw kleurde’. Ook vloog er een politiehelikopter boven het gebied en was er veel politie aanwezig in de wijk.

Vermist

Max Stam vertelt aan Hart van Nederland dat hij de man en het meisje op de scootmobiel in het Redemptoristenpark heeft zien rijden. “Ik zei nog gedag, maar die man zei niks. Ik dacht dat het een opa was met zijn kleinkind. Het meisje keek niet raar of zo”, vertelt hij. Wel belde Stam direct de hulpdiensten toen hij hoorde dat het meisje vermist was.

Man op scootmobiel aangehouden in Glanerbrug na mogelijke ontvoering 5-jarig meisje

Een andere getuige vertelt dat ook zij dacht dat het meisje zijn kleindochter was. “Het zag er niet vreemd uit. Ze huilde ook niet.” Net als Max Stam belde zij ook gelijk 112 toen ze over de vermissing hoorde.

Aangetroffen

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen met (naar later bleek) de juiste informatie over de locatie waarop de genoemde man en het meisje mogelijk zouden kunnen zijn. Beiden werden aangetroffen in een pand aan de Gronausestraat.

Het meisje is overgedragen aan haar ouders. De 64-jarige man uit Enschede zit zondagmiddag nog vast. Hij wordt nog vastgehouden op verdenking van onttrekking aan het ouderlijk gezag en/of ontvoering. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Beeld: SPS Media