112

Bejaard stel gewond na gewelddadige woningoverval in Amsterdam

Een ouder echtpaar is in de nacht van zondag op maandag op een gewelddadige manier overvallen in hun woning in Amsterdam-Noord. Het stel is mishandeld door de inbrekers, en de man verloor daarbij volgens de politie zijn bewustzijn. Beiden liggen nog in het ziekenhuis. Hoe ze eraan toe zijn, is niet duidelijk.

Het echtpaar lag te slapen toen ze rond 02.00 uur werden opgeschrikt door vreemde geluiden. Toen het duo poolshoogte ging nemen kwamen ze de overvaller(s) tegen. Bij deze confrontatie zijn de bewoners ernstig mishandeld en daarop is alarm geslagen. De politie kon niet zeggen of ze zelf alarm hebben geslagen.

Bewusteloos

Het oudere echtpaar raakte door het geweld gewond. Woordvoerder Rob van der Veen van de politie in Amsterdam laat aan Hart van Nederland weten dat de twee nog steeds in het ziekenhuis liggen. “De man raakte door de mishandeling bewusteloos”, aldus woordvoerder Van der Veen. De aard van de verwondingen is nog onbekend.

Het is niet duidelijk of de inbrekers buit hebben gemaakt. Er is nog geen aangifte gedaan. “Daartoe zijn ze nog niet in staat”, aldus de woordvoerder.

‘Tweede overval bij echtpaar’

Omwonenden laten aan Hart van Nederland weten dat er vaker in de buurt is ingebroken. Volgens de buurman is het echtpaar nu voor de tweede keer in een half jaar tijd slachtoffer van een woningoverval. “Ik vind het vreselijk dat dit opnieuw gebeurd is”, zegt hij. De buurman laat weten dat het om een Chinees echtpaar gaat van ongeveer 80 jaar oud. “Ik denk dat de overval een gerichte actie was, aangezien het slachtoffer een zakenman is met een grote zaak in Amsterdam.”

Artikel gaat verder onder de video:


Volgens de buurvrouw hebben de inbrekers vannacht de ruiten ingegooid. “Maar we hebben niets gehoord. Ik vind het heel naar, ik voel me niet meer veilig”, zegt ze. Ook de overbuurvrouw voelt zich niet meer veilig. Bij haar hebben afgelopen jaren inbrekers tot drie keer toe proberen in te breken. “Zo’n inbraak doet veel meer met je dan dat je spullen kwijt zijn. Dat is nog het minste van de hele situatie. Het heeft een verschrikkelijke impact.”

Na een reeks woninginbraken afgelopen jaren, dacht de overbuurvrouw dat het eindelijk iets rustiger begon te worden. “Helaas, het is weer raak. Ik vind dat er betere controle moet komen in de buurt”, zegt ze. “Ik vind het verschrikkelijk dat dit kan gebeuren midden in de nacht bij een ouder echtpaar. Dan durf je toch niet meer in je eigen bed te slapen ‘s nachts?”

Getuigenoproep

De politie in nog naarstig op zoek naar getuigen van de laffe woningoverval. Heb jij meer gezien of weet je meer? Meld je dan bij de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Dat kan via 0800-7000.