Opmerkelijk

Bart (10) mag zijn ouders niet zien tijdens coronacrisis, behalve als papa langsrijdt met de vrachtwagen

De 10-jarige Bart heeft zware astma en mag daarom zijn ouders een tijdje niet zien. Het enige moment dat het tóch even lukt, is als zijn vader langsrijdt in de vrachtwagen.

Bart kreeg vorig jaar een zware astma-aanval en belandde in het ziekenhuis. “Het had geen vijf minuten langer moeten duren, dan was hij er niet meer geweest”, vertelt vader Walter Jansen. Bart is na een lange revalidatie weer opgeknapt, maar het coronavirus zou voor hem heel gevaarlijk kunnen zijn.

Omdat zijn ouders allebei een vitaal beroep hebben – zijn moeder werkt bij de bloedbank, zijn vader rijdt op de vrachtwagen – logeert hij bij opa en oma in Ommen. Bart heeft zijn ouders al tweeënhalve week niet gezien en niemand weet hoe lang deze situatie nog gaat duren.

Uitstappen en knuffelen

Heel soms kan Walter langs Ommen rijden. Hij spreekt dan met zijn zoon af om even te zwaaien. “Ik liet hem weten dat ik langs zou rijden en daar stond hij met zijn vlag”, vertelt Walter. “Het liefst wil je uitstappen en hem knuffelen, maar dat kan nu niet.”

En dus filmde de opa van Bart het schattige tafereel en zette het op Facebook. Ze werden overladen met lieve reacties. Vader Walter blijft zo vaak mogelijk langsrijden, tot hij zijn zoon weer in de armen mag sluiten. Bekijk de video hieronder: