Opmerkelijk

Baby Lyna geboren op speciaal moment: een heleboel nullen en tweeën

Een heleboel nullen en tweeën: baby Lyna is hoe dan ook geboren op een bijzonder moment. Ze zag op 20-02-2020 het levenslicht in geboortecentrum Rhena in Dordrecht. Precies om 02.20 uur.

Trotse ouders Irene en Alex hadden het niet van tevoren kunnen bevroeden. Vader Alex dacht dat de kleine op 13 februari geboren zou worden. Moeder Irene dacht het de 16e zou gebeuren, maar ook toen bleef het rustig. “Mijn vrouw zei, dan wordt het de 20ste. En inderdaad. Het begon die dag ervoor te borrelen,”vertelt Alex trots.

Grappig

Eenmaal in het ziekenhuis zaten ze onderling te geinen over de tijd. “We zeiden al tegen elkaar dat het grappig zou zijn als ze op een bijzondere tijd geboren zou worden, 20.20 uur ofzo. Het ging op een bepaald moment heel snel, maar toen vertraagde het weer.

Het laatste uurtje had ze al een behoorlijke ontsluiting. Dan ben je niet meer zo mee bezig met de tijd. Toen Lyna geboren was, nam de verloskundige meteen een foto van de klok.”

Broertje blij

Broertje Tygo (2) heeft de naam bedacht voor zijn zusje. “Hij zei steeds Lyna, Lyna, en wij vonden het mooi klinken. De Y hebben we gedaan omdat Tygo ook zo geschreven is.” Moeder en kind zijn inmiddels thuis in Dordrecht en maken het goed.