Dieren

Feest! Baby chimpansee geboren in Beekse Bergen

Tijd voor een beetje leuk nieuws in deze barre tijden. In Beekse Bergen is een chimpansee geboren. Afgelopen zaterdag zag het jong voor het eerst daglicht en zowel moeder Pepa als de pasgeborene maken het goed.

Over het geslacht is nog geen duidelijkheid, maar waarschijnlijk is het een jongetje. “Echt zeker weten we dat pas als we de kleine beter hebben kunnen bekijken, maar dat komt later”, zegt verzorger Kris Jansen.

‘Niet in de buurt’

“Pepa pakt het super goed op, ze zorgt goed voor haar jong en houdt het goed bij haar borst om te laten drinken, dus we laten haar haar gang gaan en komen zo min mogelijk in de buurt”, legt Jansen uit. (Tekst gaat verder onder video)

De pasgeborene is de tweede chimpansee die dit jaar in Beekse Bergen geboren werd. In januari werd Anna, dochter van Nadine, geboren. Ook zij maakt het goed.

Vader onbekend

Wie de vader van de zaterdag geboren chimp is, is overigens niet bekend. Er zijn veel kandidaten. “Er zijn meerdere vruchtbare mannen in de groep, maar waarschijnlijk is het groepsleider Dennis. We zullen dat op een later moment via DNA gaan vaststellen.”

Lees ook: Tien dieren omgekomen door brandstichting in Beekse Bergen

Chimpansees zijn een bedreigde diersoort. Maar dat er nu binnen korte tijd twee baby-chimps geboren zijn, is goed nieuws. Beekse Bergen doet namelijk mee aan een fokprogramma. Het dierenpark levert nu 26 van de mensapen.