Moeder doodgereden Chiel: 'Automobilist rijdt nog steeds rond'

Chiel Meesters uit Almelo was 16 jaar toen hij drie jaar geleden dodelijk werd aangereden door de 21-jarige automobilist A. De dader kreeg destijds zes maanden gevangenisstraf en twee jaar rijontzegging, maar tegen dat laatste ging hij in beroep. En dus mag A. de komende tijd nog steeds in de auto rondrijden.

Moeder Nina Meesters snapt niks van het feit dat A. in de tussentijd zijn auto in mag. Nina vindt dan ook dat hij gewoon zijn straf moet krijgen. Ze heeft het nog iedere dag moeilijk met het gemis van haar zoon. “Intens, elke dag weer. Ik heb drie zoons, en dat trio is niet meer compleet” zegt de moeder van Chiel geëmotioneerd.

Lees ook: Nieuw politieonderzoek naar dodelijke ongeluk Chiel Meesters

Veel te hard gereden in de bebouwde kom

“Hij heeft heel bewust met een bewezen snelheid tussen de 84 en 93 kilometer per uur in de bebouwde kom gereden. Op een plek waar een aantal straten bij elkaar komen en zebrapaden, een verzorgingstehuis en winkelcentrum liggen”, aldus Nina.

Lees ook: Automobilist krijgt drie maanden cel na doodrijden Chiel (16) uit Almelo

Twee straten verderop

A. kende de route van het ongeval goed. Vooral het feit dat de man twee straten verderop woont en door zijn hoger beroep nog steeds mag autorijden kan Nina maar moeilijk verkroppen. “Hij heeft zelf vier jaar lang de route gefietst naar school. Dan weet je hoe gevaarlijk dat stuk is”, zegt Nina.

Over twee weken op 14 februari hoopt de moeder van de in 2018 overleden Chiel eindelijk te horen welke straf het Gerechtshof de 21-jarige verdachte oplegt die eerder werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk, en een rijontzegging van twee jaar.