112

Door het oog van de naaldboom: rijdende auto geplet in Den Haag

Storm Ciara zorgt voor een hoop mooie plaatjes vandaag. Mensen waaien lekker uit op het strand, of wagen het zelfs nog even te gaan surfen. Maar ook zorgt de storm voor flink wat ellende. Aan de Wassenaarseweg in Den Haag is een boom op een rijdende auto gevallen. De inzittenden zijn met de schrik vrijgekomen.

Een grote boom die voor de ambassade van Zuid-Afrika stond, is door de wind omgewaaid. Dwars over de weg, recht op een auto met daarin een nietsvermoedende familie. Als je het plaatje ziet, denk je: dat hebben ze niet kunnen overleven. Maar niets is minder waar!

Stekjes achterin auto

Op slechts enkele meters van zijn auto staat bestuurder Hans Knoester Hart van Nederland te woord. Hans was onderweg met zijn vrouw en dochter, om te helpen bij het verhuizen. “Achterin hadden we stekjes staan… de dennenboom had ze nog niet”, grapt hij. Maar natuurlijk was het ook even schrikken: “Uit een ooghoek zag ik die boom op me afkomen. Ik had niet de snelheid om gas te kunnen geven. Maar ik zei wel nog tegen vrouw en kind: ‘Bukken!’ Gelukkig zijn we er heel uitgekomen!”

Omstanders boden Hans en zijn familie direct hulp. “Ik heb al tien keer koffie aangeboden gekregen! En we mogen bij mensen hier in de buurt opwarmen”, zegt hij. Maar dat laatste zit er voor hem nog even niet in. Eerst moet hij wachten op brandweer en politie. Op de vraag of Hans zich zorgen maakt over de schade aan zijn auto zegt hij ad rem: “Dat kan me niks schelen, want hij is gloednieuw en hij heeft een all risk-verzekering!”

Video: Regio15