112

Auto doorboort woning in Bergentheim na politieachtervolging

In het Overijsselse Bergentheim is afgelopen nacht een auto met hoge snelheid een woning binnengereden en op de kop in de woonkamer terechtgekomen. Vlak voor de crash werd de auto achtervolgd door de politie.

Tijdens de crash waren de bewoners, een 56-jarige man een een 53-jarige vrouw, aanwezig in de woning. Beiden raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto verloor rond 23.15 uur de macht over het stuur en doorboorde de woning aan de Van Roijensweg. Aan de crash ging een achtervolging vooraf die in Twente begon.

Achtervolging

De bestuurder reed in de buurt van Vroomshoop en was volgens de politie onder invloed van verdovende middelen. Agenten gaven een stopteken, maar dit werd genegeerd. De bestuurder vervolgde daarna zijn weg op hoge snelheid, waardoor de politie reden had om de auto te achtervolgen.

Aan de Van Roijensweg verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor deze met een flinke klap tegen de gevel van de woning aanreed en in de woonkamer tot tot stilstand kwam. Daarna vloog de auto in brand, maar dat kon snel geblust worden.

Onderzoek

Zowel de bewoners als de verdachte zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de crash. De auto is in beslag genomen.

Op videobeelden die worden gedeeld op sociale media is te zien hoe de wagen voorbij racet terwijl politiesirenes zijn te horen. Dan volgt een enorme klap en belandt de auto in het huis.

Beeld: Persbureau Meter