112

Auto crasht tegen woningen in Tilburg, ravage is enorm

Een auto is vrijdagochtend na een achtervolging met de politie gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan in de Tilburgse wijk Reeshof. De huizen en een geparkeerde auto liepen zware schade op. De 18-jarige bestuurder is aangehouden, evenals drie inzittenden (allemaal Tilburgers van 17 en 18 jaar).

Bij de bestuurder zijn capsules met lachgas gevonden. De auto was van zijn vader. Hij wordt verdacht van het negeren van een stopteken en van gevaarlijk rijgedrag. Mogelijk had hij ook geen rijbewijs.

In de straat is het een ravage, de geschrokken bewoners hebben hun huis moeten verlaten. De brandweer is langs geweest om de schade aan de panden te onderzoeken.

Brokstukken liggen door de hele straat

De politie had de auto in het vizier omdat hij ‘opvallend rijgedrag’ vertoonde. Hij wist even uit het zicht van de politie te ontsnappen, maar rond 04.30 uur reed hij met een noodvaart tegen de twee huizen, ramde de gevels en kwam tot stilstand tegen een andere auto. De politie spreekt van piepende banden. Uiteindelijk crashte de auto tegen de twee woningen. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

In de straat liggen brokstukken verspreid. De klap gebeurde met zo’n hoge snelheid dat zo’n 200 meter verderop nog een autoband van het gecrashte voertuig ligt.

Beeld: SQ Vision