Misdaad

Meer politie en boa's tegen asociaal gedrag in Scheveningen

Omdat het de laatste tijd onrustiger is langs de kuststrook en de haven van Scheveningen, zet de gemeente Den Haag meer mensen van de politie en handhaving in.

“Het strand en de boulevard staan voor rust en voor gezelligheid. Omwonenden, strandtenthouders en bezoekers moeten zich daar veilig en op hun gemak kunnen voelen, voor asociaal gedrag is daar geen plek,” zegt Boudewijn Revis, stadsdeelwethouder van Scheveningen.

Alcohol, lachgas en drugs

De overlast op de boulevard en rond de haven wordt door kleine groepen jongeren veroorzaakt, zegt de gemeente Den Haag. “Bewoners voelen zich machteloos. Het gebruik van alcohol, lachgas en drugs wordt dagelijks geconstateerd. Er geldt daarom een alcoholverbod waarop wordt gehandhaafd.”

De maatregelen worden ook genomen omdat het de komende periode vermoedelijk druk wordt. Veel mensen blijven vanwege de coronacrisis in eigen land. Ook zullen veel mensen uit andere landen naar de kust komen.

Eva werd lastiggevallen in Scheveningen

Afgelopen zondag maakte Eva het aan den lijve mee. Een man bleef hinderlijk naast haar fietsen toen ze op de boulevard liep. “Toen vroeg hij of ik iets wilde drinken,” vertelt Eva. Eva gaf aan geen interesse te hebben en vroeg de man of hij door kon fietsen.

Eva gaat verder: “Dat liep uit op een woordenwisseling. Ik heb gezegd dat ik hier niet van gediend was en dat ik het gedrag vet ongepast vond. Daarop zei hij dat ik geen echte moslima ben en dat ik mijn hoofddoek alleen maar draag voor de aandacht. Dat was toch wel een nare ervaring.”

Redactie/ANP