Politiek

Politie arresteert tientallen boeren bij demonstratie in Drentse Wijster

Protesterende boeren woensdagochtend de toegang naar het afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd. Tientallen deelnemers zijn vervolgens aangehouden door de politie en worden in een 28-persoons cellenbus naar het politiebureau gebracht. 

Vanuit de arrestantenbus klonk een luid gebonk tegen ramen en wanden als protest tegen de arrestatie. Sympathisanten van de aangehouden boeren zijn naar Wijster gekomen om steun te betuigen aan de aangehouden boeren, sommige medestanders met trekkers. 

(Tekst gaat verder onder video)

Boeren protesteren in Drentse Wijster ondanks verbod

LIVE: Tientallen arrestaties bij boerenprotest in Drentse Wijster

Posted by Hart van Nederland on Wednesday, July 8, 2020

Tot en met 13 juli zijn in Groningen, Friesland en Drenthe demonstraties met trekkers en andere landbouwvoertuigen verboden. Toch trokken tientallen boeren naar het afvalverwerkingsbedrijf  in Wijster om daar te protesteren.

Politie en justitie geven rond het middaguur een persconferentie over de aanhoudingen.

Toegangswegen afgesloten

Om te voorkomen dat er meer voertuigen naar de locatie zouden komen, sloten wij diverse toegangswegen af. Inmiddels zijn de afgesloten wegen weer vrijgegeven, behalve de toegangsweg tot het agrarisch bedrijf waar de groep zich ophoudt”, aldus de politie.

Inmiddels is de toegang tot het bedrijf weer vrij. Een groep boeren heeft zich vervolgens verplaats naar een naburig agrarisch bedrijf.

Lees ook: Boze boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo, één aanhouding

Boeren blokkeerden eerder de distributiecentra van supermarktketen Coop in het Drentse Gieten en van de Jumbo in Beilen. Ook voerden ze actie op de A28 bij knooppunt Hoogeveen.