112

Amisha (17) werd mishandeld tijdens gewelddadige woningoverval

Vrijdagavond 9 augustus staat in het geheugen gegrift van de familie Bolten uit Swalmen. Gewapende mannen drongen die avond de woning van het gezin binnen en bedreigde een van de dochters met een wapen. Op het moment van de overval was zij alleen thuis.

Toen Amisha de deur opendeed kreeg zij direct een duw van een van de verdachten. ”Een van de daders had een hamer en dreigde daar constant mee. Zo wilde hij mij op mijn vingers en tenen gaan slaan”, vertelt Amisha als ze terug denkt aan die vreselijke dag. ”Diezelfde persoon vertelde ook aan de dader met het vuurwapen om haar in de benen te schieten.”

‘Durf mijn dochter niet meer alleen te laten’

Vrijdag stonden de mannen terecht en wat de familie betreft, kan de straf niet hoog genoeg zijn. ”Sinds de overval durft mijn dochter niet meer alleen thuis te zijn. Ondanks dat ze er best wel weer bovenop is gekomen, laat zo’n vreselijke gebeurtenis littekens na. Ik sta ook iedere ochtend vroeg op om naar mijn werk te gaan en geld te verdienen, waarom kiezen van die snotjongens ervoor om op deze manier aan geld te komen”, aldus Hans Bolten, de vader van Amisha. ”Als ik er over nadenk begint de woede weer te komen, het liefst draai je ze allemaal de nek om.”

De gewapende mannen drongen vrijdagavond 9 augustus de woning binnen en mishandelde daarbij de 17-jarige Amisha. Daarbij raakte zij gewond. Na de overval vluchten de verdachten in een auto. Er werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Nadat de politie de auto op het spoor kwam probeerden de inzittenden te ontkomen. Zodra de auto stilstaat sprinten de verdachten uit de auto. De politie schoot op een van de verdachten die een maisveld in vluchtten. Een aangehouden verdachte, werd opgepakt in een winkel in Roermond. Even later kon de ander in de buurt van die winkel worden aangehouden.

Vreemde geluiden

Amisha heeft, ondanks dat de verdachten nog vastzitten, het er nog altijd moeilijk mee. ”Bij elk vreemd geluid dat ik hoor thuis, denk ik direct: ‘is daar iemand?”’ Voor vader Hans is het duidelijk. ”Deze gasten gaan waarschijnlijk niet leren van hun foute daden. Stop ze maar lang genoeg weg, dan zijn ze tenminste weer even van de straat.

Lees ook: Politie schiet op verdachte na woningoverval waarbij meisje (17) werd mishandeld

Twee mannen van 20 en 23 jaar werden kort na de overval op 9 augustus al aangehouden. Een derde verdachte van 17 jaar werd een maand later, op 2 september, in de kraag gevat. De vierde (27) arrestatie vond maandagmiddag 23 september plaats.

Van de vier zitten drie verdachten nog vast voor de woningoverval. De 17-jarige verdachte mag zijn zaak afwachten in vrijheid. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak tegen hen begint.