Gezondheid

Deze ambulancebus vervoert coronapatiënten van Brabant naar Groningen

Met een bewonderenswaardige ambulancebus werden vanavond coronapatiënten vanuit Brabant naar het UMCG in Groningen gebracht. Dit omdat ziekenhuizen in Brabant het grote aantal patiënten nauwelijks nog aan kunnen.

Lees ook: LIVEBLOG | Koning Willem-Alexander: ‘Coronavirus gaan we niet stoppen’

Het is een opvallend gezicht: een stadsbus, maar dan met het uiterlijk van een uit de kluiten gewassen ambulance. Compleet met politiebeveiliging werden zes patiënten vanuit Brabant naar de stad Groningen gebracht. In het UMCG zullen zij verdere behandeling ondergaan.

Brabantse patiënten elders ondergebracht

Niet alleen het UMCG neemt patiënten over uit Brabant. Ook het WZA in Assen heeft tien plekken vrijgemaakt. In Assen komen de coronapatiënten op één afdeling te liggen. In een persbericht laat het WZA weten dat het personeel van de betreffende afdeling op de hoogte is gebracht van de beschermingsmaatregelen die getroffen moeten worden en de protocollen die gevolgd moeten worden.

Volgens een correspondent ter plaatse heeft naast het WZA in Assen en het UMCG in Groningen ook het Isala ziekenhuis in Zwolle enkele Brabantse patiënten verwelkomd. Ook defensie gaat helpen bij het verplaatsen van mensen die besmet zijn met het coronavirus.

Beeld: Persbureau Meter