Lifestyle & Entertainment

Webwinkel Amazon vanaf nu in Nederland met 'miljoenen producten'

De populaire Amerikaanse webshop Amazon is nu ook in Nederland geopend. Klanten kunnen vanaf dinsdag via de Nederlandse site producten kopen op het gebied van beauty, computer, kleding, muziek en wonen.

Op Amazon.nl kon je tot nu toe alleen nog maar e-boeken kopen, maar daar zijn nu een heleboel andere producten bijgekomen. De webwinkel staat bekend om het gigantische productaanbod en snelle bezorging. In een eerdere aankondiging meldde het bedrijf dat via de Nederlandse site miljoenen fysieke producten worden verkocht.

Lees ook: Wat betekent de komst van Amazon voor Nederlandse kopers?

Amazon concurreert met Netflix

Het gaat niet alleen om producten uit Nederland. Via de webwinkel krijgen Nederlanders straks toegang tot een Europese markt, denkt retaildeskundige Cor Molenaar. “Dan kun je ook makkelijk spullen kopen van bedrijven uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk”, zei hij eerder tegen Hart van Nederland.

Amazon is niet alleen een webwinkel, maar ook een streamingdienst zoals Netflix en Videoland. Voor een maandelijks bedrag kunnen consumenten Prime-klant worden. Met het lidmaatschap krijg je gratis bezorging en mag je onbeperkt films en tv-series streamen. Ook kun je gratis games spelen.