112

'Alleen maar huilen' na gewelddadige overval op snackbar Arnhem

Snackbar De Saks werd vrijdag overvallen door twee gewapende mannen. De drie medewerkers die daarbij zijn kunnen het gelukkig navertellen, maar dat ze getraumatiseerd zijn, is een feit.

De twee mannen, met bivakmutsen en “joekels van messen” in hun handen, stormden de snackbar binnen en eisten geld, vertelt Jacqueline. Zij rende de weg op om hulp te halen, maar eenmaal op de weg werd ze onderuit getrapt door één van de overvallers. Ze kwam op haar zij terecht, en werd vervolgens meerdere malen keihard in haar rug geschopt. Ze loopt nu moeilijk. 

Vrije voeten

De overvallers houden er zelf echter helemaal niets, ook geen buit, aan over. Ze zijn nog steeds op vrije voeten, maar Jacqueline en haar collega’s Cindy en Maarten plus baas Rinus hopen dat ze dankzij de beveiligingscamerabeelden snel gepakt worden.

Ondertussen proberen ze de draad op te pakken, maar dat valt niet mee, vertelt Cindy aangeslagen. “Ik doe alleen maar huilen, ik ben een emotioneel wrak.” Jacqueline vraagt zich hardop af: “wat moet je halen? En je gooit in 30 seconden heel het leven van mensen, die heel hard werken voor hun geld, op hun kop”.