Gezondheid

Albert Heijn waarschuwt: eet geen boerenkaas belegen 30+

Albert Heijn heeft vrijdag opnieuw boerenkaas uit de winkels gehaald. Dinsdag werd er al gewaarschuwd voor plakken kaas. Nu wordt opgeroepen om alle AH boerenkazen belegen 30+ niet te eten.

Volgens Albert Heijn kunnen mensen ziek worden van de kaas door voedselvergiftiging. Het gaat nu dus om zowel stukken als plakken kaas, de houdbaarheidsdatum maakt niet uit. De supermarkt roept klanten op om de boerenkaas naar de winkel terug te brengen. Dan krijgen ze het aankoopbedrag terug.

Ziek door boerenkaas

Op navraag van Hart van Nederland zegt een woordvoerder van Albert Heijn dat de supermarkt afgelopen dinsdag drie ziekmeldingen binnenkreeg. Daarop besloot het bedrijf om de plakken boerenkaas uit de schappen te halen.

Wat er precies voor zorgt dat mensen ziek worden, is nog niet bekend. Omdat het onderzoek nog enige tijd zal duren, heeft Albert Heijn nu besloten om dus ook de stukken van dezelfde boerenkaas terug te roepen.

Ook is het nog niet duidelijk hoe de ziekmakende kazen in de schappen konden belanden. De verwachting is dat de supermarkt in de loop van volgende week met de resultaten van het onderzoek naar buiten komt.

Tekst: ANP
Foto: Albert Heijn