Opmerkelijk

Albert Heijn blundert met eerbetoon aan vakkenvullers

Het had een eerbetoon aan vakkenvullers moeten zijn, maar zorgde uiteindelijk voor schaamrood op de kaken. De Albert Heijn aan het Bevrijdingsplein in Leiden postte een foto van een steunbetuiging van stoepkrijt. Maar bewerkte de foto wel een tikje.

FNV-medewerker Cihan Ugural vergeleek de originele foto – gemaakt door de vakbond – met de uiteindelijke foto die de bewuste Albert Heijn-vestiging deelde. Wat bleek? Een deel van de boodschap bleek weggepoetst. Wie goed naar de bestrating kijkt, ziet meteen dat er iets niet in de haak is.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Wel steunbetuiging, geen hoger minimumloon

“Vakkenvullers, we kunnen niet zonder jullie”, bleek de Photoshop-actie van de Albert Heijn te hebben overleefd. Maar de boodschap daaronder niet. “Minimumloon 14 euro”, wilde de supermarkt duidelijk niet delen op social media.

Ugural reageert boos op Twitter: “Gunnen jullie je personeel die in de frontlinie staan vd strijd tegen de coronacrisis niet eens n fatsoenlijk inkomen v 14 euro per uur?”

Tekst gaat verder onder tweet

“Onhandig, maar niet kwaad bedoeld”, laat een woordvoerder van Albert Heijn weten aan Hart van Nederland. “De winkel is blij met de vele steunbetuigingen aan de collega’s en wilden dat laten weten aan hun klanten. Daarbij hebben ze inderdaad een deel van de tekst weggehaald.”

Het bericht is inmiddels verwijderd op Facebook. “De winkel is uiteraard geschrokken van de ophef”, aldus de woordvoerder.

Foto: FNV