112

Agent schiet asielzoeker in voet na bedreiging met mes in azc Ter Apel

De politie heeft woensdagavond een asielzoeker in zijn voet geschoten in het azc van Ter Apel. Dat gebeurde volgens de politie na bedreigingen en bekogelingen met onder meer glasscherven. De man is daarna, samen met nog drie anderen, aangehouden.

Agenten waren naar het asielzoekerscentrum gekomen, omdat een van de bewoners een beveiliger met een mes had bedreigd. Toen de politie hem wilde aanhouden, gingen andere asielzoekers zich ermee bemoeien.

Bekogeld

“Politiemensen werden bekogeld met allerlei voorwerpen, waaronder grote glasscherven, en bedreigd”, laat de politie weten. Een van de agenten voelde zich zo in het nauw gedreven, dat hij besloot een verdachte in zijn voet te schieten. Ook gebruikten de agenten pepperspray en een politiehond om de onruststokers op te kunnen pakken.

Onderzoek naar schietincident

De aangehouden asielzoekers zijn mannen van 20, 21, 25 en 27 jaar. Ze worden door de politie verdacht van bedreiging, poging tot doodslag en vernieling. Omdat een van de agenten heeft geschoten, doet de Rijksrecherche onderzoek naar het politieoptreden. De man die in zijn voet werd geschoten is door een dokter behandeld.

ANP
Beeld: Persbureau Meter