Misdaad

Advocaat legt verdediging verdachte moord op Derk Wiersum neer

Advocaat Tjalling van der Goot legt de verdediging van Giërmo B, de verdachte van de moord op Derk Wiersum, neer. Dat bevestigt hij desgevraagd aan Hart van Nederland.

Waarom dit besluit is genomen, kan Van der Goot niet zeggen. “Ik heb een vertrouwensrelatie (gehad) met mijn cliënt en ik heb een beroepsgeheim”, laat Van der Goot via een schriftelijke reactie weten. Advocaat Jacques Taekema heeft de verdediging overgenomen.

Dit weekend werd er een baksteen door de ruit van het advocatenkantoor Anker & Anker gegooid. Van der Goot deelde een foto van de baksteen via Twitter. De advocaat gaat er van uit dat het een niets te maken heeft met het ander. “Zeker weten doe ik dat natuurlijk pas als de dader gepakt is. Dat laatste is (nog) niet het geval. Ik weet ook niet of de dader ooit gepakt kan worden. We bekijken of er beelden zijn waarop de dader zichtbaar is”, schrijft hij.

Moord op Derk Wiersum

B. wordt verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. De 44-jarige advocaat werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo.

Redactie/ANP