112

Zeven arrestaties in Arnhemse wijk Geitenkamp vanwege vuurwerkoverlast

In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie dit weekend zeven mensen aangehouden. In de buurt is het al een paar nachten onrustig: er is veel overlast van mensen die zwaar illegaal vuurwerk afsteken.

Vanwege de onrust was de politie zaterdagavond met veel agenten aanwezig in Geitenkamp. Toch ontstond tijdens een vuurwerkprotest een grimmige sfeer. De politie meldt nu dat er vijf verdachten zijn aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Een van hen zou ook bewust vuurwerk naar anderen hebben gegooid. Iemand anders werd aangehouden voor het beledigen van agenten.

Bekijk video: Door hele land vuurwerkprotesten tegen verbod tijdens jaarwisseling

Meer aanhoudingen

Vrijdag kreeg de politie meerdere meldingen van grote groepen jongeren die overlast veroorzaakten door vuurwerk af te steken in de wijk. Ook werd er vuurwerk naar auto’s gegooid en er zou in de lucht zou zijn geschoten. Een 27-jarige Arnhemmer werd opgepakt op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing.

De politie sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt en meldt ook de komende tijd alert te blijven op de situatie in Geitenkamp.

Zaterdagavond kwam de politie op Urk in actie tegen jongeren die daar vuurwerk afstaken

Tekst: ANP
Beeld: SPS Media (Arnhem) / Cor Esscher (Urk)