112

Man aangehouden voor brandstichting bij het CBR in Rijswijk

Een 38-jarige man uit Den Haag is vrijdagochtend aangehouden voor brandstichting in het CBR Examencentrum aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. De brand was binnen een half uur onder controle.

Een woordvoerder van het CBR laat weten dat de geplande praktijkexamens niet door gaan.

De brand brak rond 7.45 uur uit op de begane grond van het CBR. In het pand waren op dat moment al examinatoren aanwezig. De bedrijfshulpverlening heeft het gebouw ontruimd. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is.

De brandweer laat inmiddels weten dat de brand onder controle is. Wel wordt er nog een laatste check gedaan om te kijken of er nergens meer vlammen zijn.

Onderzoek

De politie laat weten dat een man in de omgeving van het pand is aangehouden op verdenking van brandstichting. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie heeft het incident verder in onderzoek.

Er stonden enkele tientallen praktijkexamens gepland vanaf het CBR-gebouw. Die zijn vooralsnog geannuleerd en het gebouw is verzegeld. Mogelijk kunnen er in de middag wel praktijkexamens worden afgenomen vanaf een andere locatie, aldus een woordvoerster. Theorie-examens stonden vrijdag niet gepland.

Beeld: Regio15