Dieren

Geert Wilders is 'woedend' en doet aangifte tegen slachthuis IJsselstein

PVV-leider Geert Wilders wil dinsdag aangifte doen tegen slachthuis Westfort in IJsselstein. Vorige week kwamen beelden naar buiten van onderzoeksgroep Ongehoord waarop te zien is hoe medewerkers varkens zwaar mishandelen.

Wilders reageert woedend op de schokkende beelden uit het slachthuis. “Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft.”

Tweede Kamerlid Dion Graus gaat dinsdag mee met Wilders om aangifte te doen. De PVV’er maakt zich al jaren sterk voor dierenrechten. “Ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenisstraffen voor de daders.”

Lees ook: Schokkende beelden: varkens in slachthuis worden geslagen en aan staart getrokken

Undercover in slachthuis

In de video van Ongehoord is te zien hoe varkens worden geslagen, aan hun staart worden getrokken en worden opgejaagd. De beelden zijn afgelopen zomer gemaakt door iemand van de onderzoeksgroep die twee weken lang undercover meeliep in het slachthuis.

Minister Carola Schouten van Landbouw noemde de mishandelingen onacceptabel en komt met maatregelen om misstanden in slachthuizen tegen te gaan. Ze vindt het slachttempo te hoog en wil daarom dat er normen komen voor de snelheid waarmee varkens worden geslacht.

De beelden uit het slachthuis zijn schokkend

ANP