Gezondheid

Ruim 2000 nieuwe coronabesmettingen verwacht

Gezondheidsorgsanisatie RIVM komt, zoals elke dinsdag, met een update van het aantal nieuwe coronabesmettingen dat de afgelopen week is gemeld. Gekeken naar de dagelijkse updates van het instituut en het coronadashboard van de overheid zal dat aantal ruim boven de 2000 liggen.

In de voorgaande week waren er 1329 nieuwe besmettingen gemeld, in de week daarvoor 987. Dat komt neer op 2316 besmettingen in twee weken tijd.

Lees ook: Aantal coronadoden in Nederland mogelijk twee keer zo hoog

Rotterdam coronabrandhaard

Rotterdam is de grootste brandhaard. In de stad zijn de afgelopen week ongeveer 400 nieuwe gevallen vastgesteld. Amsterdam noteerde ongeveer 250 nieuwe gevallen, Den Haag ongeveer 200. Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen laat nog geen grote veranderingen zien.

Het RIVM zal dinsdag ook bekendmaken of het reproductiegetal is gestegen. Dat cijfer geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Vorige week was het getal 1,4, wat betekent dat een groep van 100 coronapatiënten gemiddeld 140 anderen besmet die op hun beurt 196 mensen ziek maken. Een week eerder was het reproductiegetal 1,29. Als het reproductiegetal boven de 1 is, breidt het virus zich uit. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.

ANP