112

Grote natuurbrand geblust in Drentse Mensingebos

De brandweer heeft zondag een grote natuurbrand in het Mensingebos in Drenthe geblust. Een groot aantal brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werd opgeroepen om de brand die op ongeveer een hectare woedde, te blussen.

Het vuur brak rond 16.00 uur uit in het natuurgebied. Na 19.00 uur was het grootste gevaar geweken. Zowel een deel van het bos als een deel van het heidegebied stond in brand. Hoeveel natuur er verloren is gegaan, is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het bos ligt bij Alteveer in de gemeente Noordenveld, in de kop van Drenthe. Een sterke brandlucht hing zondagavond nog steeds in dorpen als Roden, Nietap en Leek en mensen moeten hun ramen en deuren gesloten houden.

‘Blijf thuis’

De gemeente Noordenveld riep mensen op thuis te blijven en niet te gaan kijken naar de brand. “Voor uw en onze veiligheid verzoeken wij iedereen om niet naar de plek van de brand te komen, de hulpdiensten de ruimte te geven en om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden en afstand te bewaren”, zo twitterde de gemeente.

Tekst: ANP | Beeld: Persbureau Meter