112

Zware groepsmishandeling in fietsenstalling Helmond gefilmd

Een grote groep jongeren heeft zondagochtend een aantal leeftijdsgenoten in elkaar geslagen in Helmond. Een persoon is aangehouden, een tweede verdachte is nog op vrije voeten. Omstanders hebben de groepsmishandeling gefilmd en op social media gezet.

De vechtpartij vond plaats in de fietsenstalling van de Hema. Wat de aanleiding voor het gevecht was, is nog niet bekend. Omroep Brabant sprak met een van de slachtoffers, Erwin Miskovic. Volgens Miskovic werden ze vanuit het niets in elkaar geslagen.

“Ik ben nu nog even een aantal dingen aan het afhandelen op het politiebureau, hierna ga ik naar het ziekenhuis om me te laten checken. Ik heb enorme last van mijn hoofd en wil zo snel mogelijk gecontroleerd worden”, zegt Miskovic tegen Omroep Brabant.

Tweede verdachte

Een van de vechtersbazen is aangehouden. De politie is nog op zoek naar een tweede: “Het gaat om een man in een wit trainingsjack met donkere horizontale strepen op de mouwen”, laten ze weten.

Inmiddels hebben diverse mensen aangifte gedaan van de mishandeling. De slachtoffers zijn lichtgewond geraakt, niemand hoefde naar het ziekenhuis.