Gezondheid

Zwanger? In Doetinchem krijg je een eigen parkeerplek

De gemeente Doetinchem wil zwangere vrouwen meer comfort bieden tijdens het parkeren. Na de zomer gaan zijn speciale parkeerplekken maken voor vrouwen die een kindje verwachten.

Het idee voor deze parkeerplekken komt van fotografe Alexandra Strzelczyk (33) van Magnetic Fotografie. “De gemeente organiseerde in juni een ideeënmarkt en daar stelde ik dit voor. Niet omdat ik zelf zwanger ben, maar omdat ik veel photoshoots doe met vrouwen. De zwangere vrouwen vertelden me dat ze lastig de auto in-/ en uitkomen, omdat de plekken smal zijn”.

In België kan het al

“Ik was in België en zag deze speciale parkeerplekken. Toen dacht ik: ”Hey, dat kan hier in Doetinchem natuurlijk ook”, zegt de fotografe. “De plekken komen dichtbij de ingang en breder. Veel mensen reageren hierop en denken dat het gratis is, dat is niet zo! Je moet gewoon de parkeerkosten voldoen”.

Tijdens de ideeënmarkt ontwierp de fotografe ook het bord voor de speciale parkeerplek. “Het is nog maar de vraag of de gemeente die gaat gebruiken. Wat wel zeker is: de motie is aangenomen, na de zomer gaan we verder en voor november moet de eerste plek gerealiseerd zijn”.