112

Zwaarbewapende agenten doorzoeken trein op station Eindhoven, verdachte aangehouden

Op station Eindhoven is een trein stilgezet door de politie. Met een zwaarbewapend arrestatieteam en met honden werd er gezocht naar een ‘mogelijk gesignaleerd persoon’. Waarvoor de man wordt gezocht, is niet bekend.

Een politiewoordvoerder kan inmiddels bevestigen dat er een 35-jarige persoon is opgepakt. Het is niet duidelijk of dat de gezochte persoon is. Reizigers mochten een tijdje de trein niet verlaten en de perrons van het station werden ontruimd.

Zwaarbewapende agenten

Een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie doorzocht iets na 18.00 uur de trein in hun zoektocht naar de man. “Ze liepen zwaarbewapend door het gangpad. We moesten allemaal onze handen omhoog doen en mobieltjes wegstoppen. Het was best eng,” vertelt een getuige tegen de lokale omroep Studio040. Na enige tijd mochten de reizigers weer de trein verlaten.

Geen paniek op station

Ondanks de onduidelijkheid heerst er geen paniek op het station. Mensen zijn vooral bezig om te kijken hoe ze nu verder moeten reizen. Björn van Duren, die op het station stond, zag het gebeuren. ”Alle treinen zijn nu gecanceld. De politie staat met dertig man nog steeds op perron 1 en 2”, vertelt hij.  ”Ik moet richting Helmond en Deurne, dus ik kom daar nu later. Ik weet nog niet hoe laat alles weer gaat reden. Er wordt omgeroepen dat tussen 20.00 uur en half 20.30 uur alles weer gaat rijden.”

Het treinverkeer van en naar Eindhoven werd vanwege het incident op last van de politie korte tijd stilgelegd. Rond 19.30 uur begon het treinverkeer weer langzaam op te starten.

Later meer.
Beeld: Twitter / @BeterNRE