Zusjes Dordrecht herdacht tijdens aangrijpende herdenkingsdienst

Leerlingen van basisschool Het Kristal in Dordrecht hebben vrijdagmiddag hun doodgeschoten klasgenootjes Nicolle en Naiomy herdacht.

De schoolgenootjes van de jonge meisjes liepen in een lange stoet, samen met hun ouders en docenten, van de school naar de Ontmoetingskerk. De dienst is bedoeld om de heftige gebeurtenissen van deze week te verwerken.

De herdenkingsdienst was besloten maar aan Hart van Nederland laten verschillende ouders weten dat het een aangrijpende herdenkingsdienst was die zo’n drie kwartier duurde. In de Ontmoetingskerk stonden foto’s van de zusjes. Docenten en ouders hielden toespraken waarin ze vertelde hoe zij de meisjes herinneren.

Gezinsdrama

De zusjes werden begin deze week samen met hun moeder, doodgeschoten door hun 35-jarige vader. Een politieagent, de vader van het gezin, schoot maandag met zijn dienstwapen twee meisjes (8 en 12 jaar) en de 27-jarige moeder van het gezin neer. De meisjes overleden maandag, de vrouw bezweek dinsdag aan haar verwondingen. De agent doodde zichzelf na de fatale schietpartij. De vader gebruikte bij de moorden zijn dienstwapen.

Lees ook: Honderden mensen bijeen na gezinsmoord in Dordrecht

De gemeente heeft een condoleanceregister in het stadskantoor geopend. Het condoleanceregister is ook te tekenen in de Ontmoetingskerk.