Misdaad

Zus Patricia blij met bekentenis Ronnie S. in moordzaak Andy de Heus

Patricia de Heus is blij dat hoofdverdachte Ronnie S. een bekentenis heeft afgelegd in de zaak van haar vermoorde broer Andy de Heus. Dat vertelt ze dinsdag tegen Hart van Nederland. Het nieuws was al een paar dagen bekend bij de nabestaanden.

“We wisten het al een paar dagen. De recherche had ons gebeld om te zeggen dat hij heeft bekend”, vertelt Patricia. “Ik kom net terug van de regiezitting, verder weten we nog niet zoveel. We weten nog niet wanneer de volgende zitting is, maar ik ben wel blij dat het allemaal gaat beginnen.”

Lees ook: ‘Andy de Heus neergeschoten en gestikt door plastic zak’

Hoewel het nieuws over de bekentenis al bekend was, laat het Patricia niet onberoerd: “Het is alsof we weer teruggaan in de tijd, alsof je het allemaal aan het herbeleven bent. Echt verschrikkelijk. Je denkt sterk te zijn, als je dan te horen krijgt dat er een bekentenis is doet dat toch wat met je.”

Lees ook: Nader onderzoek op vindplaats Andy de Heus

Andy de Heus verdween op 18 december 2012. Pas in februari 2016 werd zijn lichaam gevonden. S. heeft eind februari een bekennende verklaring afgelegd, zo bleek dinsdag tijdens de regiezitting in de rechtbank van Roermond. Hij zou De Heus hebben neergeschoten, ingepakt en begraven.

Vier andere verdachten

Uit de regiezitting bleek verder dat er nog vier andere verdachten zijn in de zaak, die verder weinig hebben verklaard. Omdat justitie meer tijd wil om onderzoek te doen heeft het gevraagd om de voortzetting van de zaak uit te stellen.

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland