Weer & Verkeer

Zonaanbidders opgelet: vandaag waarschijnlijk laatste mooie nazomerdag

De zonaanbidders in Nederland kunnen vandaag nog genieten van een mooie en zonnige dag. Zondag is het waarschijnlijk de laatste mooie nazomerdag van het jaar.

Volgens Weeronline wordt het volgende week beduidend minder goed weer met lagere temperaturen.

Zonnige dag met hier en daar een wolk

De zon schijnt vandaag volop met hier een daar een paar sluierwolken. In het noorden kan die bewolking iets dikker zijn. De temperatuur ligt tussen de 19 en 24 graden. In Limburg kan het kwik zelfs de 25 graden aantikken.

Volgens Weeronline neemt vanmiddag de bewolking in het noorden verder toe. In de zuidelijke helft van het land blijft het tot ver in de middag zonnig met slechts wat hoge bewolking. Langs de noordkust is aan het einde van de middag kans op een beetje (mot)regen. In de rest van het land blijft het droog.

In de loop van de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe en later vanmiddag en vanavond volgt in het noorden enige regen. De regen trekt vannacht en morgen over het land naar het zuiden.

Koeler

Na het weekend wordt het een stuk koeler met temperaturen tussen de 16 graden in het noorden en 20 graden in het zuiden van het land. Het vrij koelere weer houdt aan tot en met donderdag, daarna kan de temperatuur weer een aantal graden stijgen.

Voor volgend weekend is er nog hoop op mooi weer. Later in de week lijkt de stroming te draaien van noord naar zuid. Dat heeft een positief effect op de temperatuur, want die stijgt weer een aantal graden en wellicht is het volgend weekend opnieuw nazomers.