Opmerkelijk

Zevenjarige Puck vist doorgeladen pistool uit vijver in Deventer

Puck (7) en zijn vader Jacco visten woensdagmiddag een doorgeladen pistool uit de vijver aan de Zwaluwenburg in Deventer. Ze waarschuwden Pucks opa, Henk de Man, die bij de politie zit. Hij wil vooral mensen waarschuwen om voorzichtig met dit soort vondsten om te gaan.

Puck is dol op magneetvissen en heeft onlangs nog een nieuwe vismagneet gekregen. ”Dinsdag vertelde ik hem nog een spannend verhaal over boeven die weleens spullen in het water gooien”, doet De Man zijn verhaal. ”Woensdag kreeg ik telefoon dat ze Puck en Jacco een wapen hadden opgevist. Ik zei dat ze er niet aan moesten komen. De veiligheidspal zat er gelukkig nog op. Daarna hebben we de collega’s gewaarschuwd, die het wapen hebben veiliggesteld.” Het is nog niet duidelijk waar het wapen vandaan komt, dat wordt nu nog onderzocht.

Paniek

Sprake van paniek was er niet. ”Ik werk inmiddels 44 jaar bij de politie. Dan raak je niet zo snel meer in paniek.” Toch wil De Man andere magneetvissers, met name kinderen, waarschuwen. ”Wees voorzichtig, en ga veilig met dit soort vondsten om. Bel je ouders of de politie, maar ga er zeker niet mee spelen.”

Puck heeft het magneetvissen inmiddels weer opgepakt. ”Hij haalt echt van alles naar boven. Tegenwoordig ook veel lachgaspatronen. Hij heeft ook eens een duur van een kluisje en een stuk van een fiets naar boven gehaald. Zijn buurman zamelt oud ijzer in. Puck krijgt er een beetje zakgeld voor. Dat is zijn motivatie.”