Opmerkelijk

Zelfverklaarde pedojagers bij gay pride: "We moeten er nu niet een tegenkomen"

Een man die namens pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’ wilde gaan flyeren tijdens de Canal Parade, heeft daar toch maar van afgezien. Dit op advies van de politie en de Amsterdamse burgemeester Halsema.

De man probeerde vorige week al te flyeren in het Amsterdamse Vondelpark, maar daar werd ie al snel weer weggestuurd. Zaterdag wilde hij het opnieuw proberen, omdat hij vindt dat mensen met pedofiele gevoelens ‘gewoon moeten kunnen uitkomen voor hun geaardheid’. Toch is besloten de actie om veiligheidsredenen af te blazen. Er gingen geruchten dat er jacht op hem gemaakt zou worden.

En onze verslaggeefster kwam inderdaad een paar zelfverklaarde pedojagers tegen langs de Amsterdamse grachten. ”We zoeken ze op en laten ze weten dat we het niet eens zijn met de manier hoe op zij denken”, laat een vrouw die alleen als ‘Kim’ bekend wil staan. ”We vinden dit gewoon totaal niet kunnen, zeker niet als een feestje zoals vandaag.”

Vlekkeloos verlopen

De Canal Parade van de Pride Amsterdam is verder “vlekkeloos” verlopen, meldt de organisatie zaterdagmiddag. Zij kijken tevreden terug op het evenement waarbij een bonte stoet van tachtig kleurige bootjes door de grachten trok. Het spektakel trok volgens de organisatie honderdduizenden bezoekers die van de kades langs de route toekeken.

Lees ook: Canal Pride Amsterdam “vlekkeloos verlopen”

Ook de politie blikt tevreden terug: “Het is heel prettig verlopen. Een fijn feest voor iedereen”, zei een woordvoerster.