Misdaad

Met wie sprak oud-voetballer Kelvin Maynard de laatste uren voor zijn gewelddadige dood?

De Amsterdamse politie wil weten met wie oud-voetballer Kelvin Maynard de laatste uren voor zijn dood gesproken heeft. In een video worden getuigen opgeroepen om zich te melden.

Maynard werd 18 september doodgeschoten in zijn auto. Twee mannen op een motorscooter namen hem onder vuur toen hij op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost reed. Maynard probeerde de kogels nog te ontwijken en kwam met zijn auto tegen een brandweerkazerne tot stilstand. Reanimatie hielp niet meer, dezelfde avond stierf hij aan zijn verwondingen.

De politie weet nog niet wie de daders zijn. Het onderzoek richt zich op de laatste uren voor de dood van Maynard. Hij had verschillende afspraken. Zo denkt de politie dat de oud-voetballer de middag voor de moord tussen 13 en 14.30 uur op de Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost een afspraak had. Later haalde hij zijn vrouw en kinderen op en bracht ze naar huis in Wormerveer.

Ook ‘s avonds nog afspraken

‘s Avonds had Maynard nog twee afspraken, zo denkt de politie. Hij was rond 18.30 uur in de buurt van Patrick’s catering op de Bijlmerdreef. Een half uur later sprak hij drie mannen op het Wethouder de Roosplein, een paar kilometer verderop. Het zou gaan om begin twintigers, vermoedelijk van Surinaamse afkomst. De politie vermoedt wie een van de drie mannen is. Of hij en de andere twee mannen een rol spelen bij de dood van Maynard weet de politie nog niet.

Lees ook: Brandweermannen maakten foto’s van de reanimatie van Maynard

Op het Wethouder de Roosplein heeft de politie ook een tekstkar neergezet met een oproep aan getuigen.