Wie is Alexander Albon?

Maandagmiddag kwam er via Red Bull het bericht naar buiten dat Alexander Albon de nieuwe collega wordt van Max Verstappen. Maar wie is hij precies?

Albon zag op 23 maart 1996 het levenslicht in Londen. Albon heeft Thaise roots en zat sinds 2013 in het talententeam van Red Bull. De doorbraak van Albon duurde wat langer dan verwacht. Hij was namelijk goed in karten, maar had wat extra tijd nodig om goed met een echte raceauto te kunnen rijden.

De Britse Thai reed uiteindelijk in 2017 in de Formule 2. Albon werd in 2018 3e en Red Bull was daardoor overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Dit seizoen mocht hij dan eindelijk samen met Daniil Kvyat het tweede team van Red Bull in de Formule 1 vertegenwoordigen: Toro Rosso. De prestaties van Albon bleven niet onder de radar. Hij pakte onder meer een mooie 6e plaats op het circuit van Hockenheim, terwijl Gasly een niveau hoger maar matig bleef presteren.

Nu mag Albon het in een snellere auto laten zien. De druk zal wellicht niet zo hoog zijn en daarom in het voordeel van hem kunnen werken.