Weer & Verkeer

Extra reistijd op de A12 bij Utrecht de komende weken

Rijkswaterstaat start donderdagavond met grote werkzaamheden op de A12 bij Utrecht. De Galecopperbrug wordt in de richting van Arnhem aangepakt. Rijkswaterstaat verwacht zeer ernstige hinder voor automobilisten.

In verband met de werkzaamheden worden vijf tot zes weken lang verschillende rijstroken afgesloten. Verder wordt het doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer deels omgeleid.

30 minuten extra rond A12

Tijdens de werkzaamheden moeten weggebruikers rekening houden met minimaal een half uur vertraging. Rijkswaterstaat verwacht ook vertragingen op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein in de buurt van knooppunt Oudenrijn en de Galecopperbrug.

Tijdens de werkzaamheden worden nieuwe voegovergangen en opleggingen geplaatst. Dit gebeurt eerst op de parrallelrijbaan en na een een week of drie wordt de hoofdrijbaan van de A12 aangepakt. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de exacte planning afhankelijk is van de voortgang van het werk. Uiterlijk 8 november moeten de werkzaamheden klaar zijn.