Misdaad

Nog eens vier jongens opgepakt na overlijden 71-jarige Hagenaar

Vier jongens van 13, 14 en 15 jaar oud hebben zich bij de politie gemeld in verband met de dood van een 71-jarige man uit Den Haag. De vier zijn opgepakt.

Eerder pakten agenten al een 14-jarige jongen op als verdachte in dezelfde zaak. In het totaal zitten nu vijf jongens uit Den Haag vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Hagenaar (71) dood, mogelijk na mishandeling

Maandag 16 september overleed de Hagenaar in het ziekenhuis, nadat de hulpdiensten waren gebeld dat hij thuis onwel was geworden. Tijdens de hulpverlening werd duidelijk dat de man eerder die dag op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer was geworden van een mishandeling.

Sectie op lichaam slachtoffer

Na de dood van het slachtoffer is de politie een groot onderzoek begonnen. Op het lichaam van de 71-jarige man is door het NFI sectie verricht. De politie wil hier verder geen informatie over geven in verband met het onderzoek.

Eerste verdachte opgepakt

Op woensdag pakte de politie de eerste verdachte op. De 14-jarige jongen meldde zich uit zichzelf op het bureau. Inmiddels heeft de rechter-commissaris besloten dat hij nog minimaal twee weken blijft vastzitten.

Lees ook: Hagenaar (71) dood, mogelijk na mishandelingJongen (14) langer vast voor dodelijke mishandeling 71-jarige Hagenaar